Maisījumi cepšanai

universals mais.jpg
universals mais.jpg

Nesatur glutēnu un laktozi. Vegāns. Ideāli piemērots pankūku, vafeļu, nūdeļu, kūku, maizīšu un citu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai. No kontrolētas bioloģiskās saimniecības. Sertifikāta nr.

skat. uz iepak. Sastāvs: kukurūzas ciete*, rīsu pilngraudu milti*, prosas pilngraudu milti*, iebiezinātājs: guāras kauliņu milti*. *= sastāvdaļas no kontrol.bio.saimn.

Maizei nepieciešams: 400g miltu maisījums, 1 paciņa sausais raugs, 1 tējkarote cukurs vai medus,

1 tējkarote sāls, 50g mīksts margarīns vai eļļa, 1 ola, 325ml ūdens. Miltu maisījumu sajauc kopā ar

raugu, sāli, cukuru. Margarīnu, olu un ūdeni sakuļ kopā un sajauc ar iepriekš sagatavoto mīklas

maisījumu. Mīklu ieliek ietaukotā formā, atstāj uz 20 minūtēm siltā vietā un vēlāk cep 50 minūtes

200 grādu temperatūrā.

Pankūkām nepieciešams: 100g miltu maisījums, 2 ēdamkarotes eļļa vai sviests, 2 olas, 250ml piens,

1 šķipsniņa sāls. Pagatvaošanai bez piena, var izmantot: 110g miltu maisījumu, 250ml sojas

pienu, 1 šķipsniņu sāls, 1 ēdamkaroti cukura. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, atstāj mīklu

ievilkties uz 10 minūtēm un cep pankūkas.

Vafeļu mīklai var izmantot: 200g miltu maisījumu, 2 tējkarotes cepamo pulveri, 75g cukuru,

75g mīkstu sviestu vai margarīnu, 2 olas, 225ml piena vai sojas piena.

100g satur: enerģētiskā vērtība 1482kJ/353kcal, taukvielas 0,5g, no tām piesātinātās

taukskābes 0,1g, ogļhidrāti 82,8g, no tiem cukurs 0,2g, šķiedrvielas 3,2g,

olbaltumvielas 1,8g, sāls 0,02g.

Ražots Vācijā.

picas maisijums.jpg
picas maisijums.jpg

Bauck picas maisījums

- +
2.77 € / 350g

BauckHof picas pamatnes mīkla garšo kā mājās gatavota. Nepieciešams pievienot tikai

ūdeni un eļļu, un mīkla nav jāatstāj uzrūgt.

Sastāvs: pilngraudu rīsu milti*, kukurūzas ciete*, rīsu milti*, cepampulveris (nātrija

hidrogenkarbonāts, skābuma regulētājs: mono kālija tartrāts, kukurūzas ciete*),

iebiezinātājs: guāras kauliņu milti*, kvinojas iesala pulveris* (pilngraudu kvinojas milti*,

rīsu milti*, ierauga kultūras), jūras sāls, raugs, cukurniedru cukurs*, iebiezinātājs: ksantāns.

*=sastāvdaļas no kontrolētas bioloģiskas saimniecības. Var saturēt sojas daļiņas.

Pagatavošana: Cepeškrāsni uzsilda līdz 225 C temperatūrai

(gāzes plīti uzstāda 4 režīmā un uzsilda līdz 190C temperatūrai). Iepakojuma saturu ieber

traukā. Pievieno 250ml ūdens un 2 ēdamkarotes eļļu (piem. olīveļļu). Samaisa

mīklu līdz viendabīgai konsistencei. Izrullē to. Mīklas

daudzums paredzēts paplātei (35x30cm) vai divu 28cm diametrā apaļu picu izveidošanai.

Pirms izlīdzina, nedaudz apkaisa ar kukurūzas cieti, lai mīkla nebūtu ķepīga. Pa picas

pamatni vienmērīgi izlīdzina tomātu biezeni, mērci vai kečupu. Pēc vēlmes uzliek piedevas

un garšaugus. Ieliek krāsnī uz vidēja augstuma sliedītēm un cep

aptuveni 15-20 minūtes (elektriskā plīts: 225C temperatūra; gāzes plīts: 4 režīms,

190c temperatūra).

100g satur: enerģētiskā vērtība: 1464kJ/345kcal, taukvielas 1,3g, no tām piesātinātās

taukskābes 0,3g, ogļhidrāti 77,0g, no tiem cukurs <1,5g, šķiedrvielas 3,4g,

olbaltumvielas 4,6g, sāls 2,0g.

kukuruzas ciete.jpg
kukuruzas ciete.jpg

Bauck kukurūzas ciete

- +
1.49 € / 250g

Bez glutēna. Sastāvs: Kukurūzas ciete no kontrol.bio saimn. Lietošana: kukurūzas cieti iemaisa aukstā ūdenī

un pamazām iemaisa gatavojamajā ēdienā. Īsi uzvārīt. 1L šķidruma nepieciešams: putrai-90g, krēmiem-60g,zupām un mērcēm-40g. (viena ēdamkarote=10g).

100g satur: enerģētiskā vērtība 1506kJ/354kcal, tauki 0,4g, no tiem piesātināt.tauksk.0,2g, ogļhidr.87,0g

no tiem cukurs 0,2g, šķiedrv.0,2g, olbaltumv.0,6g. sāls 0,02g. Ražots: Vācijā

falafeli.jpg
falafeli.jpg

Bauck falafel bumbiņas

- +
1.71 € / 160g

Sastāvs: turku zirņu milti* (rupjā maluma), turku zirņu milti*, jūras sāls, romiešu ķimenes* (kumīns), pētersīlis*, ķiploku pulveris*, koriandrs*, baltie pipari*. *sastāvdaļas no kontrolētas bioloģiskas saimniecības

100g produkta satur: enerģētiskā vērtība 1358kJ/ 324kcal; olbaltumvielas 21,4g; ogļhidrāti 34,1g; taukvielas 6,0g.

Pamatrecepte: iepakojuma saturu iemaisa 250ml ūdens un samaisa.

Atstāj 15 minūtes uzbriest. Atkārtoti samaisa. Ar samitrinātām rokām izveido tējkarotes lieluma bumbiņas. Ievieto traukā ar karstu eļļu (piem. olīveļļu) un apcep no abām pusēm, līdz bumbiņas kļuvušas

zeltaini brūnas. Ražots: Vācijā

brownies.jpg
brownies.jpg

Bauck Brownies maisījums

- +
3.13 € / 400g

Nesatur glutēnu. No kontrolētas bioloģiskās saimniecības.

Sastāvs: cukurniedru cukurs*, kukurūzas ciete*, pilngraudu rīsu milti*,

tumšās šokolādes gabaliņi* 15% ( cukurniedru cukurs*, kakao masa*,

kakao sviests*, emulgators: saulespuķu lecitīns), kakao pulveris* 8%, iebiezinātājs: karoba pulveris*, jūras sāls burbonas vaniļa*. *produkti no kontrolētas bioloģiskas saimniecības.

Var saturēt sojas daļiņas.

Pagatavoša: uzsilda cepeškrāsni līdz 175 C temperatūrai. Ieber maisījumu traukā

un samaisa kopā ar 200g izkausēta sviesta un 2 olām. Tad pamazām iemaisa 100 ml

piena. Masu ievieto cepšanas formā 20x20cm un izlīdzina virspusi. Ievieto

cepeškrāsnī un cep aptuveni 25 minūtes. Izņem no krāsns un ļauj

kārtīgi atdzist, pēc tam sagriež gabaliņos.

100g produkta satur: enerģētiskā vērtība: 1734kJ/419kcal, taukvielas 4,8g,

no tām piesātinātās taukskābes 2,9g, ogļhidrāti 85,3g, no tiem

cukurs 55,0g, šķiedrvielas 4,2g, sāls 0,1g

Ražots: Vācijā

obstkuchenteig.jpg
obstkuchenteig.jpg

Bauck kūkas pamatnes maisījums

- +
3.13 € / 400g

No kontrolētas bioloģiskās saimniecības.

Sastāvs: cukurniedru cukurs*, rīsu milti*, kukurūzas ciete*, tapiokas ciete*, cepampulveris (nātrija hidrogenkarbonāts), skābuma regulētājs (kālija hidrogenkarbonāts, kukurūzas ciete*),

burbonas vaniļa*, jūras sāls. *produkti no bioloģiskas saimniecības.

Pagatavošana: Pagatavošana vienai paplātei: nepieciešamas 4 olas un 175g izkausēta

sviesta. Abas iepakojuma daļas ieber traukā, pievieno olas un sviestu un maisa līdz iegūta

viendabīga konsistence. Ietauko plātes pamatni un izlīdzina mīklu. Virsmu noklāj ar augļiem

un ievieto cepeškrāsnī uz vidēja augstuma sliedītēm. Cep 25-30 minūtes pie 175 C

temperatūras. Piebilde: cep mīklu bez augļiem 20 minūtes, izņem no krāsns un ļauj atdzist.

Atsevišķi uz vāra 1/2 L pudiņu un vienmērīgi uzklāj uz atdzesētas mīklas. Virspusi noklāj

ar avenēm.